Hvad er hundemassage?

Hundemassage er som ordet antyder, massage til hunde.
Ligesom mennesker kan have masser af gavn af massage, kan hunde også have rigtig meget gavn af hundemassage.
Hundemassage fungerer faktisk lidt på samme måde.
Altså hunden får massage, løsner spændte muskler og stivheder. Men hundemassage kan meget mere. Hundemassage er også et super redskab til at få gang i udrensningen af affaldsstofferne. Hundemassage sætter altså gang i hele systemet, og hjælper hundens krop til lettere at komme af med ophobede affaldsstoffer.

Er hundemassag godt for bindevævet?

Hundemassage har en positiv indflydelse på hundens bindevæv. Ligesom hos os mennesker, kan hundens bindevæv være fortykket og ømt. Efter en god gang hundemassage vil bindevævet være æltet godt igennem.

Hunde massage bindevæv
hunde massage stress

Reducerer hundemassage stress?

Men hundemassage kan flere ting. Det er bevist, at hundemassage kan have en positiv indflydelse på hundens produktion af oxytocin (kærlighedshormon) og kortisol (stresshormon).
Reducerer hundemassage så stress?
Hm, så enkelt er det ikke at sige. Men hundemassage hjælper ofte hunde til at slappe af og blive rolige. Hvorvidt hundemassage muligvis kan fjerne årsagen til at hunden er stresset, kommer helt an på situationen, årsagen og omstændighederne.

Hundemassage efter operation?
Skal hunde have massage efter en operation?

WOW ja! Hundemassage er efter min mening et absolut must efter en hvilken som helst operation. Hundemassage indebærer nemlig også arvævsmassage. Det hjælper arvævet til at blive smidigt og blødt. Stift og hårdt arvæv kan resultere i indskrænket bevægelighed og når bevægelsen er indskrænket, vil kroppen nødvendigvis begynde at bevæge sig på en unaturlig måde. Når det sker, begynder kroppen at kompensere, hvilket ofte ender i kompensations smerter og overbelastninger.
Hundemassage er derfor altid en god ide. Når arvævet holdes smidigt og blødt ved hjælp af hundemassage, kan hunden bevæge sig frit og naturligt. Så hvorfor ikke gøre brug af hundemassage for at undgå mere besvær end højst nødvendigt?

Derudover kan hundemassage sammen med genoptræning efter overbelastninger og operationer hjælpe muskulaturen.

Hvorfor hundemassage?
Hvorfor skal hunde have massage?

Du skal give din hund hundemassage af mange forskellige årsager. Hundemassage er fantastisk dejligt for hunden, ligesom massage er for os mennesker.
Hundemassage kan sætter gang i systemet, men hundemassage kan også berolige og dæmpe systemet.

Er der noget hundemassage ikke kan?
Ork ja!

Og du bør altid konsultere din dyrlæge hvis der er noget galt med din hund.
Få dyrlægen til at stille diagnosen og lave en behandlingsplan.

Hvis det giver mening, så suppler med hundemassage.

Vil du bare gerne forkæle din hund?
Så skal du ikke forbi din dyrlæge inden du booker en tid til hundemassage.
Hundemassage for velværens skyld er fantastisk og kræver ikke et besøg hos dyrlægen først.

Hundemassage
Hvad er hundemassage teknikker?

Der findes mange massageteknikker til hunde og dermed også mange typer hundemassage.
Hos Hele Hunden kan du være sikker på, at din hunds behov er i fokus. Derfor er det ikke muligt at bestille bestemte typer hundemassage, da jeg altid ser på hele hunden og ud fra dens situation beslutter, hvilke hundemassage teknikker den har brug for.
Du slipper for at forsøge at gætte dig frem til, hvad din hund har brug for og din hund får mest muligt ud af hundemassagen.

Du kan læse lidt om to af hundemassage teknikkerne her

Fysiurgisk Hundemassage
Hvad er fysiurgisk hundemassage?

Med dybdegående hundemassage kommer vi ned i hundens muskulatur og hundens væv med tryk og strøg, hvilket effektivt afhjælper ømheder og smerter.

Fysiurgisk hundemassage løsner hundens spændinger og friktionen skaber varme og øger hundens blodcirkulation. Hundemassage kan have en god effekt på overbelastning og gigt.

Bindevævsmassage til hunde
Hvad er bindevævsmassage til hunde?

Bindevævsmassage til hund fokuserer på hele hundens krop og nervesystem. Hvis der er spændinger i hundens bindevæv, kan det give smerter og kan have indflydelse på hundens bevægelighed, hundens smidigheden og hundens lyst til at bevæge sig.

Disse smerter og spændinger kan bindevævsmassagen løsne og på den måde give hunden sin livsglæde, bevægelighed og lysten til at bevæge sig tilbage.

Hundemassage har et hav af fordele og positive indvirkninger på både hundens krop, helbred og adfærd. 

Hundemassage og hunde kraniosakral terapi kan bruges som rehabilitering, efter en operation, ulykke eller overanstrengelse. Men også som en del af et restitutionsprogram for aktive konkurrencehunde eller jagthunde.
Men hundemassage og hunde kraniosakral terapi kan også bruges når din hund har været udsat for en voldsom oplevelse, fordi angsten stadig kan sidde i kroppen på den. Når kroppen ikke slipper den trælse oplevelse, kan hunden have en tendens til, at være endnu mere ængstelig end den ellers behøver at være. 
Hundemassage og hunde kraniosakral terapi kan naturligvis også bruges som wellness, afslapning og luksus.  

Er du nysgerrig eller har du spørgsmål om hundemassage eller hunde kraniosakral terapi, er du altid mere end velkommen til at kontakte mig på mine sociale medier @helehunden.dk eller give mig et ring eller en mail.