Hvad er hundemassage?

Hundemassage er som ordet antyder, massage til hunde.
Ligesom mennesker kan have masser af gavn af massage, kan hunde også have rigtig meget gavn af det.
Hundemassage fungerer faktisk lidt på samme måde.
Altså hunden får massage, løsner spændte muskler og stivheder. Men hundemassage kan meget mere. Det er også et super redskab til at få gang i udrensningen af affaldsstofferne. Det sætter altså gang i hele systemet, og hjælper hundens krop til lettere at komme af med ophobede affaldsstoffer.

Er hundemassag godt for bindevævet?

Hundemassage har en positiv indflydelse på hundens bindevæv. Ligesom hos os mennesker, kan hundens bindevæv være fortykket og ømt. Efter en god gang hundemassage vil bindevævet være æltet godt igennem.

hundemassage
Online hunde kurser

Reducerer hundemassage stress?

Men hundemassage kan flere ting. Det er bevist, at hundemassage kan have en positiv indflydelse på hundens produktion af oxytocin (kærlighedshormon) og kortisol (stresshormon).
Reducerer hundemassage så stress?
Hm, så enkelt er det ikke at sige. Men det hjælper ofte hunde til at slappe af og blive rolige. Hvorvidt det muligvis kan fjerne årsagen til at hunden er stresset, kommer helt an på situationen, årsagen og omstændighederne.

Skal hunde have massage efter en operation?

WOW ja! Det er efter min mening et absolut must efter en hvilken som helst operation. Det indebærer nemlig også arvævsmassage. Det hjælper arvævet til at blive smidigt og blødt. Stift og hårdt arvæv kan resultere i indskrænket bevægelighed og når bevægelsen er indskrænket, vil kroppen nødvendigvis begynde at bevæge sig på en unaturlig måde. Når det sker, begynder kroppen at kompensere, hvilket ofte ender i kompensations smerter og overbelastninger.
Det er derfor altid en god ide med massage efter en operation. Når arvævet holdes smidigt og blødt ved hjælp af massage, kan hunden bevæge sig frit og naturligt. Så hvorfor ikke gøre brug af hundemassage for at undgå mere besvær end højst nødvendigt?

Derudover kan massage sammen med genoptræning efter overbelastninger og operationer hjælpe muskulaturen

Hvorfor skal hunde have massage?

Du skal give din hund massage af mange forskellige årsager. Massage er fantastisk dejligt for hunden, ligesom massage er for os mennesker.
Massage kan sætter gang i systemet, men det kan også berolige og dæmpe systemet.

Er der noget hundemassage ikke kan?
Ork ja!

Og du bør altid konsultere din dyrlæge hvis der er noget galt med din hund.
Få dyrlægen til at stille diagnosen og lave en behandlingsplan.

Hvis det giver mening, så suppler med massage.

Vil du bare gerne forkæle din hund?
Så skal du ikke forbi din dyrlæge inden du booker en tid til hundemassage.
Hundemassage for velværens skyld er fantastisk og kræver ikke et besøg hos dyrlægen først.

Hvad er hundemassage teknikker?

Der findes mange massageteknikker til hunde og dermed også mange typer hundemassage.
Hos Hele Hunden kan du være sikker på, at din hunds behov er i fokus. Derfor er det ikke muligt at bestille bestemte typer massage, da jeg altid ser på hele hunden og ud fra dens situation beslutter, hvilke massage teknikker den har brug for.
Du slipper for at forsøge at gætte dig frem til, hvad din hund har brug for og din hund får mest muligt ud af massagen.

Du kan læse lidt om to af hundemassage teknikkerne her

Hvad er fysiurgisk hundemassage?

Med dybdegående massage kommer vi ned i hundens muskulatur og hundens væv med tryk og strøg, hvilket effektivt afhjælper ømheder og smerter.

Fysiurgisk hundemassage løsner hundens spændinger og friktionen skaber varme og øger hundens blodcirkulation. Derfor kan det have en god effekt på overbelastning og gigt.

Bindevævsmassage til hunde
Hvad er bindevævsmassage til hunde?

Bindevævsmassage til hund fokuserer på hele hundens krop og nervesystem. Hvis der er spændinger i hundens bindevæv, kan det give smerter og kan have indflydelse på hundens bevægelighed, hundens smidigheden og hundens lyst til at bevæge sig.

Disse smerter og spændinger kan bindevævsmassagen løsne og på den måde give hunden sin livsglæde, bevægelighed og lysten til at bevæge sig tilbage.

Hundemassage har et hav af fordele og positive indvirkninger på både hundens krop, helbred og adfærd. 

Hundemassage, osteopati til hunde og hunde kraniosakral terapi kan bruges som rehabilitering, efter en operation, ulykke eller overanstrengelse. Men også som en del af et restitutionsprogram for aktive konkurrencehunde eller jagthunde.
Men det kan også bruges når din hund har været udsat for en voldsom oplevelse, fordi angsten stadig kan sidde i kroppen på den. Når kroppen ikke slipper den trælse oplevelse, kan hunden have en tendens til, at være endnu mere ængstelig end den ellers behøver at være. 
Hundemassage, osteopati til hunde og hunde kraniosakral terapi kan naturligvis også bruges som wellness, afslapning og luksus.  

Er du nysgerrig eller har du spørgsmål, er du altid mere end velkommen til at kontakte mig på mine sociale medier @helehunden.dk eller give mig et ring eller en mail.