Hvilken jakke er bedst til hunde?

Dét skal du vide for at finde den perfekte jakke til din hund

Hvilken jakke er bedst til hunde? I dette indlæg fortæller jeg hvilke aspekter du skal være opmærksom på, når du vælger en jakke til din hund.
I indlægget “Hundejakke – for hvilke hunde er hundejakker uundværlige” har du allerede lært, hvorfor og hvornår en hundejakke er vigtig og nyttig for en hund. Udvalget af hundejakker bliver større og større. Især for helt  almindelige hundeforældre er det svært at vurdere, hvilken hundejakke der er god og hvilken der er mindre egnet til sin hund. Desværre ser de fleste hundeejere først på udseendet og først bagefter overvejer de pasform og materiale.

Så hvilken jakke er bedst til hunde? Desværre er det sjældent det smarteste design, som også er det bedste for din hund, hvis de væsentlige områder af kroppen ikke er godt beskyttet, og hunden stadig er kold. Eller hvis pasformen er så dårlig for din hund, at dens bevægelser bliver indskrænket. Når det er tilfældet er der stor sandsynlighed for, at din hund ikke vil have lyst til at have jakken på, fordi den generer den. 

Hvilken jakke er bedst til hunde?

Når du køber en jakke til din hund skal du være opmærksom på følgende:

  • Det vigtigste ved en hundejakke er, at den er funktionel. Der findes forskellige materialer, der holder regn og vind ude og tåler dårligt vejr.
  • Hundejakken skal holde vind og regn ude, men skal samtidig være åndbar for hunden.
  • Indersiden af hundejakken skal være blød og behagelig for din hund.
  • For din egen skyld er det vigtigt at vælge en jakke til din hund, som kan vaskes. Det er uundgåeligt, at den bliver beskidt.
  • Jakken skal passe perfekt til din hund. Hvis den er for stor, glider jakken og det er muligt for fugt, kulde og vind at trænge ind. Hvis den er for lille gnaver den og din hund kan ikke bevæge sig som den skal. Nogle gange kan en jakke der er for lille klemme og gøre ondt og det kan være grunden til, at din hund ikke har lyst til at have den på.
  • Hvis jakken er for kort bagtil, vil hundens bagpart ikke være beskyttet og bliver derfor heller ikke holdt varm. Modsat hvis jakken er for lang og stikker ud over halen bagpå, kan vind og regn krybe den vej ind på hunden.
  • Maven skal også holdes varm. Hunde er meget følsom over for kulde på maven, fordi pelsen på maven er tyndere og nogle hunde har endda bar mave. Desværre er mange jakker stadig skåret på en sådan måde, at maven er helt blottet og ubeskyttet. Det kan betyde, at din hund fryser selvom den har en jakke på. Når din hund fryser, vil den suge maven ind og spænde op, hvilket giver spændinger, især i ryggen.
  • Hundenes kropsform er lige så forskellige som vi menneskers er. Faktisk endnu mere endda. Og derfor er der flere og flere udbydere, der tilbyder specialfremstillede produkter. Det gør at du kan finde en hundejakke, som har den helt optimale pasform til netop din hund. 

Er din hund spændt når det er koldt? Giv den en lækker løsnende massage.

Hvilken jakke er bedst til min hund Hvilken jakke er bedst til min hund Hvilken jakke er bedst til min hund Hvilken jakke er bedst til min hund Hvilken jakke er bedst til min hund